До 200 – річчя Кобзаря

2014-02-11

/Files/images/SDC19895.JPG

11 лютого відбувся І (шкільний) етап конкурсу читців виразного читання «Тарасовими шляхами». Цьогорічний конкурс припав на низку заходів, присвячених 200 – річчю від дня народження Великого Кобзаря.

/Files/images/SDC19893.JPG

Тарас Шевченко народився на українській землі, під українським небом, проте він належить до тих сіячів – світочів, що стають дорогими для всього людства, й у пошані всього людства знаходять безсмертя.

Не дивно, що твори Кобзаря перекладені всіма слов’янськими мовами, а також грузинською, вірменською, казахською, узбецькою, німецькою, англійською, французькою, датською, іспанською, хінді, японською, в’єтнамською, корейською, італійською, малайською, бенгальською та іншими (більше ніж пятдесятьма) мовами. Тож кому краще, ніж нам, українцям, знати й любити Т.Шевченка ?!

Минулого року вчителі й учні побували біля поетової могили на Чернечій горі в Каневі, відвідали Національний музей Т.Шевченка. Перший урок в цьому начальному році для учнів 6 – 9 класів провела вчитель української мови і літератури І.В.Соколенко на тему «Вінок Кобзареві».

/Files/images/DSCN0018.JPG/Files/images/DSCN0019.JPG

Шевченкове слово вічно житиме, буде актуальним, пророчим, завжди будитиме у читача справжні почуття патріотизму.

/Files/images/SDC19874.JPG

/Files/images/SDC19869.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 103

Коментарi