Всесвітній день доброти

2017-11-13

/Files/images/IMG_20171114_111006.jpg

13 листопада відзначається всесвітній день доброти. У цей день в Березівському НВК відбулося свято «Доброта – це краса людської душі».

Зала була прибрана плакатами, на яких написані прислів’я, приказки, вислови про людську доброту: «Роби добро – не кайся, а зробиш зло - на зло й сподівайся», «Все добре переймай, а зла уникай», « Доброму завжди добре» та інші.

Організатор цього дійства О.П Якименко розпочала свято словами :

«Запам’ятай, моя дитино, з юних літ

На все життя, щоб знала, як прожити,

Людина для добра приходить в світ

Й покликана завжди добро творити».

І розпочалася розмова, під час якої учні пояснювали своє розуміння поняття «доброта», що таке «краса людської душі» наводили приклади, в чому вона виражається, міркували, а чому ж треба бути добрим. Згадали і про ставлення людини до тварин, рослин, до школи.

Олена Петрівна і Людмила Миколаївна розповіли дітям про великого педагога, чудову людину – Василя Сухомлинського, оповідання якого вивчаються у кожному класі.

А далі в повній тиші полинули його оповідання і казки, сповнені тепла і сонця. Майже всі учні читали, розповідали твори мудрого учителя, які допомагали їм зрозуміти найбільшу мудрість – людина приходить у цей сонячний світ для добра.

Діти висловлювали своє бажання творити добро у повсякденному житті, бути добрими, чуйними.

Насамкінець, всі разом склали вірш про те, яким треба бути в житті.

/Files/images/IMG_20171114_113038.jpg

/Files/images/IMG_20171114_115151.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 181

Коментарi